Skipperens tanker 4 dager før avreise!

Båten begynner å bli reiseklar etter 4 laaange dager med klargjøring. Det er mye som skal om bord og stues vekk til en slik tur, feks. gummi-jolla, påhengsmotor og ikke minst reservedeler av alle mulige slag.
Vi er imidlertid i rute, og avreisetidspunktet står fast, 16. mai kl. 18:00 fra Andersenslippen, Vikane.
Fredag hadde vi koselig besøk av mannskapet på S/Y Snowbird, som skal seile omtrent samme rute som oss, men med start noen uker senere. Mange problemstillinger og ideer ble drøftet over en kopp kaffe.

Mannskap de første ukene består av Sigbjørn og Gunnar. Grunnet arbeidssituasjonen til Hilde blir det mye frem-og tilbake på henne denne sommeren. Øystein skal etter planen mønstre på når Hisimama skal over Biscaya-bukta.

Hvis værgudene er med oss på avreisedagen, starter vi med en lang etappe, med Danmark som mål. Om det blir Skagen, eller mot Grenaa det avgjør vær og vind. Så håper vi å nå Nord Ostersee Kanal (Kiel-kanalen) i løpet av en ukes tid. Så følger vi den nederlandske og belgiske kystlinjen, før den engelske kanal krysses. Deretter er planen å følge sydkysten av England, til Falmouth, som er utgangspunktet for krysningen av Biscaya-bukta. Der blir vi liggende til vi har et godt værvindu for 4-5 dager. 4 døgn tar det å krysse Biscaya med ideelle seilforhold.
Målet er å være i Acoruna, Nord Spania, ved St.Hans-tider.
Der vil forøvrig også Hilde og Hege mønstre på, DA starter ferien for fullt, ihvertfall for jentene. Gutta har da vært på guttetur i 5-6 uker og er vel da i et eller et annet modus… Vi gleder oss alle til å oppleve den spanske og portugisiske Atlanterhavskysten og Algarvekysten!

Som tidligere skrevet har Sigbjørn fått fri fra jobben i Infratek i 3,5 måned, noe han er veldig glad for å ha fått til. Arbeidsgiver har vært svært positive og behjelpelige i hele prosessen med denne drømmereisen vår – tusen takk!

Nå går tiden fort frem til torsdag, og det skal pakkes, vaskes og foreta siste justeringer.
Et sant kaos både her hjemme og i båten, – men slapp av – kaoset er organisert !

3 kommentarer om “Skipperens tanker 4 dager før avreise!

  1. Hei
    Ønsker dere en god tur, følger dere på nettet.
    Dette blir spennende

    Grethe og Jan Erik, Halden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s