29.mai 2013 – IJmuiden, Nederland

Marina Seaport IJmuiden, Nederland 29.mai 2013

Marina Seaport IJmuiden, Nederland
29.mai 2013

IJmuiden ligger ved det som kalles Nederland’s «port» nr. 3. Det er den nyeste byen i Nord-Holland (1876). Byen ligger ved utløpet av kanalen som binder Amsterdam sammen med Nordsjøen. Havneområdet er stort, og består av 4 havner. Havnen for fritidsbåter heter Seaport.

40 nautiske mil ble tilbakelagt i dag, og vindmåleren viste 6-11 sm. Deler av strekningen ble genakkeren benyttet, og da kom Hisimama opp i 10 knop.

Før avreise fra Dan Helder fikk Hisimama besøk av det nederlandske tollvesenet. Full sjekk av papirer måtte til. Det gikk veldig bra og alt var i orden. Mannskapet føler seg trygge på at de har med riktige papirer av alle slag!

Jeg hadde en telefonprat med Sigbjørn, assistert av Gunnar i bakgrunn. De kunne fortelle at de nå lå rett ut på sofa’n etter å spist restelasagne fra i går. De hadde kjøpt så stor ildfast form beregnet på 6 personer mente de, og det hadde de spist på to måltider.. Skulle det være en unnskyldning for at de hadde spist for mye montro??

Mannskapet moret seg også over at en svensk båt (Elan), hadde hermet etter Hisimama med å ha nasjonalflagget i akterstaget, og ikke på stang akter slik de hadde det når de møtte de i andre havner.

Også hadde de ihvertfall prøvd å betale havneavgift i dag. Etter å ha gått i 2 km for å komme til havnekontoret for å betale, var det stengt. Og bilettautomaten hadde de ikke skjønt no av for alt stod på nederlandsk. Jaja, de fikk ihvertfall en fin tur da…

Jeg antar de fortsatt er i sofa’n, og at de sikkert har fyllt glassene med no godt..

cuxglass1

Jammen vasker de opp også 😉

2 kommentarer om “29.mai 2013 – IJmuiden, Nederland

  1. Skikkelig fin blogg, og veldig moro å følge dere. Vi har helt lik båt og lå ved siden av dere i Fjellkilen de første 2 årene når båten var ny. Vi ligger nå på Sarpsborg seilforenings bryggeanlegg

  2. Gøy å følge dere!! Dere skal få mye morro med havenvesenet underveis. For å si det slik, det er ofte ikke gjort på en dag!! Ofte må en ta taxi (ikke så veldig dyrt i forhold til norske priser) for å få de rette stempler fra politi, og så må man ta taki tilbake til havnekapteinen for å få de rette stempler der…. 🙂 Viktig å gjøre dette i rett rekkefølge! Ellers blir den ene etaten sur på den andre… 🙂 GOD tur videre, vi gleder oss til å møte dere, med deres FRUER i Spania… eller deromkring!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s