9. juli 2013 – Albufeira, Portugal

Starter innlegget med en reiseskildring fra Albufeira, via VG:ALBUFEIRA (VG) I Albufeira på Portugals sørkyst går livet i sakte tempo. Her kan du rusle fra kafé til kafé og nyte havets herligste retter, uten å få sjokk når regningen kommer.
Drikker man det vonde vannet fra kildene i Caldes de Monchique, skal man bli ti år yngre, heter det. Men kildene er stengt den dagen jeg kommer hit. Så nå sitter jeg her og skriver, da, like gammel som i går.
STRANDLIV: Det er vest for Albufeira at man finner strendene mellom dramatiske klippeformasjoner, mens landskapet østover er mye flatere. I noen dager har jeg trasket rundt i sør-portugisiske Albufeira, et rent og ryddig reisemål ved Atlanterhavets kyst, og med en helt annen ro og sindighet enn man er vant til i landene rundt Middelhavet. Her kan man stå og vente på parkeringsplass og lage bilkø bak seg uten at noen tuter og bråker med hornet.
Her kan man hengi seg til langsomme bussreiser i et velordnet rutenett og på fornøyelig vis komme til de mest uventede opplevelser. Og her er det jeg opplever at kelneren kommer tilbake med en hundrelapp ekstra i vekslepenger og sier:
– Beklager, jeg regnet feil.

Fantastiske Albufeira

Fantastiske Albufeira

Fra Lagos er det 22 nm til perlen Albufeira. Her er det nydelig. Været er varmt og godt, «farlig» å si det er FOR varmt. I går kastet vi loss fra kaia, og dro å la oss på svai. Det hjalp! Det luftet litt, og det var en fryd å bade i det krystallklare vannet. Det er bare å fortsett å nyte denne eventyrreisen!
Kompletterer med flere bilder etterhvert!

Paradis!

Paradis!

En kommentar om “9. juli 2013 – Albufeira, Portugal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s