Crotone 5.august 2014

Neste dag dro vi videre til Crotone, og dit ankom vi etter 70nm. Vi seilte over «golf di Squillace» som er kjent for mye vind. Og det fikk vi erfare. Vi stampet oss fram og vurderte underveis å gjøre vendereis, men etterhvert løyet og dreiet vinden litt, så vi kom oss vel i havn etterhvert.

Crotone er en by på den italienske halvøys «tåspiss», med ca. 50 000 innbyggere. Byen ble grunnlagt som gresk koloni av nybyggere fra Akhaia ca. 710 f.Kr., og ble en viktig by i Magna Graecia, som romerne kalte det greske kulturområde i Sør-Italia.

Der ble vi liggende en del dager og nøt strandlivet til fulle. Martin og Kristine dro også hjem herfra med innenriksfly til Roma, hvor de var et par dager før de vendte hjem til Norge igjen.

Mafia’n er mektige i denne byen, noe den også bar preg av. Veldig lite turister (utenom italienske), og generelt lite turistvennlig. Ryanair fløy tidligere til Crotone, men mafia’n fikk av en eller en annen grunn stengt den flyplassen for få år siden. Iflg. planen skulle den imidlertid åpnes igjen høsten 2014. Lokalbefolkningen gjorde sitt beste, men ellers var det vanskelig å finne ut av helt enkle ting som: hvor får vi skrevet ut flybiletter… Hotellene var bortgjemt, og selve bysentrum lå en halvtimes spasertur unna. I byen var det en gedigen shoppinggate med kun merkeklær-butikker. Den «vanlige» innbygger i byen var ikke de beste kundene der, det var derimot de mektige, rike italienerne.

På stranden var det solsenger, og vi troppet opp tidlig første morgen for å sikre oss en god plass. Men dengang ei – de 2 første radene var reservert italienere med en viss posisjon i samfunnet. Vi ble henvist til bakre rekker, og det tiltross for at det på langt nær var fullt foran oss.

Martin og Kristine i Hisimama-pikètrøyer siste dagen! De var med 2,5 uke og det var hyggelig å ha de med oss!

Martin og Kristine i Hisimama-pikètrøyer siste dagen! De var med 2,5 uke og det var hyggelig å ha de med oss!

Vi feirer 24-årsdagen til herlige Kristine!

Vi feirer 24-årsdagen til herlige Kristine!

Italiens pizza.. fortsatt ikke lei..

Italiens pizza.. fortsatt ikke lei..

Kveldstur

Kveldstur

Sushi-lunsj på stranden

Sushi-lunsj på stranden

En gang i måneden arrangeres det marked, og det var en opplevelse å få oppleve. Det så ut til at hele byen kom dit og shoppet alt fra brudekjole til dobørste.

crotone4

Marked på sitt beste!

Stand så lang øyet kunne se.

Stand så lang øyet kunne se.

Den lokale slakter'n var en artig fyr!

Den lokale slakter’n var en artig fyr!

Flott havneområde!

Flott havneområde!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s