Roccella Ionica 4. august 2014

Planen var at vi skulle forlate havnen i Messina kl. 0500. Martin og Kristine lå på hotell for så å ta båt og buss/tog til Rocella Ionica. Sigbjørn og Hilde skulle stå tidlig opp for å ta fortøyningene. Og joda – Sigbjørn stod opp han og klargjorde det meste til avgang før han skulle vekke Hilde. Men så kom en havnevakt og bisto med de siste fortøyningene, så Hilde sov videre. Og hun sover med eminente Biltema-sovepropper… Det endte med at når klokka nærmet seg 1330 kom hun ruslende opp fra lugaren… Da hadde Hisimama vært i fart i mange timer, i farvann med mye bølger, og strøm og selv motorduren våknet hun ikke av…. jaja…

Etter 75nm ankom vi Roccella Ionica. Roccella Ionica (også kjent som Roccella Jonica eller bare som Roccella) er en by og  ligger ved det joniske hav i Calabria , sørlige Italia .Byen er muligens bygd på tuftene av den gamle greske bosetningen Amphissa, og  Roccella er trolig best kjent for å arrangere en stor årlig jazz festival.

rocella-1

Når vi anløp havnen måtte vi kalle opp «coast guardia», da det er en stor sandbanke rett i innløpet til havnen. Den flytter seg ved sterk vind, så det anbefales å gi beskjed når du ankommer for å få veiledning. Havnen var stor, og det var ganske langt å gå til havnekontoret fra der vi ble plassert. Nydelig sandstrand rett i nærheten, og taxi måtte benyttes for å komme inn til selve byen. Byen var vel ikke den mest idylliske vi har sett, og vi måtte lete litt etter restaurantene. En forholdsvis dø by med lite turister.

Stort havneområde, og OBS sandbanken i anløpet

Stort havneområde, og OBS sandbanken i anløpet

Trygt i havn igjen..

Trygt i havn igjen..

Ut å traske litt igjen ;-)

Ut å traske litt igjen 😉

Friskis og Svettis på italiensk vis - bøying, kaller skipper'n det!

Friskis og Svettis på italiensk vis – bøying, kaller skipper’n det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s